Запознајте го тимот

Нашата разноликост е нашата сила. Ние сме жени и мажи, професионалки и професионалци во науката, граѓанското опшество, владиниот сектор и меѓународните организации на возраст од 24-35 години со различни позадини. Иако живееме во различни делови на светот, ние ги негуваме нашите локални корени во Северна Македонија. Цврсто веруваме во солидарност. Ние работиме преку истражувања и проекти базирани на податоци. Ние сакаме да придонесеме кон родовата еднаквост и управување со животната средина. Проект по проект, се стремиле за структурни промени.

 • Виѓиленца Абази

  Виѓиленца Абази е доцентка по Европско право при Универзитетот на Мастрихт, со еднодецениско искуство во граѓанскиот сектор во Европа, каде има работено…Read more

 • Елена Б. Ставревска

  Елена Б. Ставревска е научничка во областа на мировните студии, која моментално работи во Центарот за жени, мир и безбедност на Високата…Read more

 • Ерлин Агич

  Ерлин Агич моментално е докторантка и хуманитарна работничка. Нејзините истражувачки интереси се во областа на креирањето политики во комплексни хуманитарни околности. Што…Read more

 • Лура Положани

  Лура Положани е советничка на Премиерот на Република Северна Македонија за соработка со меѓународни организации. Таа е исто така и докторантка на…Read more

 • Вљора Речица

  Вљора Речица во моментов работи како истражувачка и програмска менаџерка во Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ во Скопје и треба да ги…Read more

 • Сара Миленковска

  Сара Миленковска во моментов работи како асистентка за развој на програми во Иницијатива на поддршка во Северна Македонија, програма која работи кон…Read more

 • Клелија Живковиќ

  Клелија Живковиќ е уметница и дизајнерка од Скопје. Таа е магистер по social design на Универзитетот за применета уметност во Виена, каде…Read more

 • Наташа Иваноска

  Наташа Иваноска има магистрирано на политички студии отсек примента политика и во моментот работи како проектна асистентка во Македонскиот центар за меѓународна…Read more

 • Дарко Црвенковски

  Дарко Црвенковски е консултант од Скопје, кој моментов работи како финансиски асистент во ХЕРА. Поседува мастер по политички науки и е во…Read more