Јас сум првата жени во моето семејство која е високо образована. Работев напорно и поголемиот дел од времето бев целосна посветена на студиите што резултираше со тоа да дипломирам со најголеми почести како една од 10те најдобро рангирани студенти. Образованието ми го смени животот, ми помогна да најдам разчични пракси/ обуки за време на летото и да запознаам нови луѓе, да споделам контакти и да станам дел од тимот или да водам. Образованието ми помогна да најдам работа каде можам да се надоградувам и да работа со луѓе од различна возраст, културна и географска позадина. Образованието ми помогна да размислувам и да ја испланирам кариерата, да станам економски независна. Образованието го менува мојот живот секој ден, затооа што ги завршувам магистерските и се надевам дека еден ден ќе завршам докторски студии со работа заснована на решавање на проблеми.
Лично се восхитувам на дами како Мишел Обама кои се свесни за нивната јавна личност и може да споделат информации што можат да ги споделат во врска со образование, еднакви шанси за девојчиња и мотивација за личен развој со цел да придонесат и да направат нешто подобро за заедницата. Од друга страна, како инженер лично, јас сум инспирирана од примери како Симоне Гирц, иноваторка, креаторка и ентузијастка за роботика. Јас би сакал да споделам со други жени моето лично искуство работејќи како инженер во машка околин