Образованието ми даде можност да патувам и да мигрирам често, но исто така и да воспоставам контакти и да искусам многу различни култури од целиот свет. Исто така, ми помогна да најдам навистина добра и интересна работа. Во моментов работам како програмска координаторка за истражување и застапување во Македонското здружение на млади правници. Мојата движечка сила е страста за правото и правдата.